Problematika absolventov vysokých škôl na slovenskom trhu práce - Kolláriková, Tímea
Príspevok hodnotí nezamestnanosť absolventov vysokých škôl na trhu práce prostredníctvom indikátora absolventskej miery nezamestnanosti a poukazuje na výzvy v oblasti vzdelávania, ktoré vplývajú na uplatnenie absolventov vysokých škôl na trhu práce. Pozornosť bola venovaná rizikám spojeným s nezamestnanosťou absolventov vysokých škôl. Dôraz bol kladený na kvalitu vysokoškolského vzdelávania ako jednej z výziev na úrovni EÚ i Slovenskej republiky.