Identifikácia kľúčových odvetví vytvárania pracovných miest v Slovenskej republike - Barta, Michal
Služby zamestnanosti na území SR. Porovnanie hrubých pridaných hodnôt podľa odvetví na Slovensku. Pre riešenie otázky nízkej zamestnanosti je dôležité zmeniť štruktúru hospodárstva založeného na dôležitom postavení priemyslu a podporiť ekonomický rast odvetví, ako je finančné sprostredkovanie a reality, kde krajiny dosahujú najväčšie rozdiely v podiele na hrubej pridanej hodnote v hospodárstve. Inou formou ako podporiť intenzívnejšie previazanie ekonomického rastu a zamestnanosti je zvyšovanie podielu zamestnaných v terciárnom sektore, ktorý pomáha lepšie reagovať na ekonomický rast a tiež podporovať vysokoškolské vzdelávanie pracovnej sily, ktoré pozitívne vplýva na pracovnú náročnosť ekonomického rastu.