Podnikavosť - základný cieľ výchovy k podnikateľstvu - Bukovová, Sylvia, 1959-
Príspevok uvádza súčasný stav zamestnanosti a podnikateľskej činnosti na Slovensku na základe vekovej štruktúry. Situácia v tejto oblasti v SR, ale i celej EÚ je veľmi nepriaznivá. EÚ vidí východisko v nových stratégiách vo vzdelávaní mladých ľudí - výchove k podnikavosti a získavaniu podnikateľských schopností a zručností. Podnikavosť a podnikateľské kompetencie charakterizované v príspevku sú kľúčové pre celú spoločnosť – konkurencieschopnosť, rast, zamestnanosť, ale aj spokojnosť jednotlivca.