Sankcie pri uplatňovaní mechanizmu DPH - nesplnenie registračnej povinnosti, nepodanie daňového priznania DPH, kontrolného výkazu DPH - Válek, Juraj, 1981-
Zákon o správe daní a poplatkoch ukladá daňovému subjektu povinnosti, ktoré je potrebné splniť v zákonnej lehote. Sankčný postih za nesplnenie daňových povinností, je odlíšený charakterom povinností, ktoré daňový subjekt nesplnil.