Nobelova cena za ekonómiu 2014 - Mičúch, Marek
Nobelovu cenu za ekonómiu, udeľovanú švédskou centrálnou bankou, získal „za analýzu trhovej sily a regulácie“ francúzsky ekonóm Jean Tirole. Prínos k ekonomickému poznaniu.