What causes income inequality - Štikarová, Soňa
Determinanty príjmovej nerovnosti obyvateľstva vyspelých krajín. Daňový systém, miera globalizácie hospodárstva, technologické zmeny a verejné výdavky. Ekonomický rast a súbežný rast chudoby a príjmovej nerovnosti.