Prelievanie poznatkov a ekonomický rast - Skalák, Pavol
Význam podpory vstupu nových technológií, najmä pomocou priamych zahraničných investícií. Úlohou štátu je vytvorenie vhodnej inštitucionálnej infraštruktúry, ktorá by umožnila prijatie, šírenie a produktívne využívanie inovatívnych technológií. Transformujúce sa ekonomiky potrebujú tak zrýchliť dlhodobý ekonomický rast a dobiehanie rozvinutých krajín.