Význam ochrannej známky v podnikaní na Slovensku i v zahraničí - Gubová, Klaudia, 1986-
Teoretické vymedzenie problematiky ochrannej známky doma i v zahraničí. Sila a hodnota ochrannej známky sú pojmy, ktorými sa spoločnosti čoraz viac stretávajú a zaoberajú. V súčasnosti sa zameriavajú na ochranu, podporu a budovanie silnej a konkurencieschopnej ochrannej známky. Hodnota globálnych ochranných značiek v mld. USD za roky 2009-2013. Primárny výskum uskutočnený v rámci slovenských výrobných spoločností. Ochranné známky eviduje (53%) velkých spoločností, (33%) stredných a (14%) malých spoločností. Podiel spoločností, ktoré evidujú obchodné meno je až 90%.