Oficiálna interpretácia epochy socializmu na Slovensku. Platí tu uzákonená ideologická doktrína? - Krpala, Karol
Interpretácia histórie ako ideologická dogma. Interpretácia socializmu v slovenskej legislatíve po roku 1989 a ideologická koncepcia totalitarizmu. Interpretácia obdobia socializmu v kľúčových textoch.