Boj proti oneskoreným platbám v obchodných transakciách - Kmeťová, Oľga, 1959-
Príspevok poukazuje na zmeny v právnej úprave obchodných záväzkových vzťahov, ktoré sú dôsledkom transpozície smernice Európskeho parlamentu a Rady č. 2011/ EÚ zo 16. februára 2011 o boji proti oneskoreným platbám v obchodných transakciách. Ide o prepracované znenie smernice EP a Rady č. 2000/35/ES. Autorka reaguje predovšetkým na novelizáciu Obchodného zákonníka účinnú od 1. februára 2013, ktorá sa týka omeškania dlžníka pri plnení finančných záväzkov.