Ovládnou ženy byznys 21. století? Jsou odolné, umí vyhodnotit riziko
Spoločnosť Bisnode uskutočnila analýzu vplyvu žien v predstavenstvách a dozorných radách akciových spoločností na hospodárske výsledky firiem na základe ukazovateľa rentability vlastného kapitálu (ROE). Prítomnosť žien vo vedení firiem má jednoznačne pozitívny vplyv na ich stabilitu. Ukázalo sa, že priemerná rentabilita vlastného kapitálu (ROE) firiem, ktoré majú v predstavenstve a dozornej rade ženy, je lepšia, než vo firmách, kde figurujú výhradne muži. S obsadzovaním žien do funkcií rastie aj imidž firmy.