Daň pri autorských honorároch - Boráková, Marta
Príjem autorov za príspevky do novín a časopisov, rozhlasu alebo televízie, ktorý sa zdaní zrážkovou daňou, sa považuje za daňovo vysporiadaný. Daný príjem sa neuvádza v daňovom priznaní a nevstupuje ani do vymeriavacích základov na plnenie odvodov. Prípady, keď si autor chce tieto príjmy zdaniť sám.