Umělá inteligence mezi sci-fi a realitou - Novák, Jan A.
Vedci organizácie Future of Life Institute uverejnili list, v ktorom varujú pred unáhleným vývojom systémov umelej inteligencie. Odporúčajú, aby pracoviská, ktoré sa zaoberajú umelou inteligenciou (AI), koordinovali svoju prácu a vylúčili tak nebezpečenstvo, že sa táto technológia vymkne kontrole. Priekopník umelej inteligencie - kybernetik Alan Turing. Čo je neurónová sieť. Súčasné využitie umelej inteligencie.