Vývoj ekonomických ukazovateľov poľnohospodárskych podnikov - Jankacká, Katarína
Článok hodnotí vývoj vybraných ekonomických ukazovateľov vrátane podporných platieb určených poľnohospodárskym podnikom. Použité údaje sú sumarizované za všetky poľnohospodárske podniky v SR s 20 a viac zamestnancami. Pre dosiahnutie daného cieľa boli zvolené ekonomické ukazovatele ako výsledok hospodárenia, hrubá produkcia a celkové výnosy poľnohospodárskych podnikov. Ich vzájomné vzťahy sú skúmané prostredníctvom matematicko-štatistickej metódy regresnej analýzy a vývoj je sledovaný za daný časový horizont 2003-2011.