Pákové obchodování a Margin na Forexu - Badura, Peter, 1978-
Na Forexe sa obchoduje s veľkými objemami mien. Na Forex trhu sa využíva obchodovanie na páku. Pákové obchodovanie znamená, že obchodníkovi stačí malá časť hotovosti na to, aby mohol kontrolovať omnoho väčší objem podkladového aktíva. Výšku páky určuje samotný Forex broker.