Polarizace bohatství jako světový fenomén - Veselková, Alexandra
Príjmová nerovnosť a ekonomická situácia jednotlivých vrstiev obyvateľstva. Rozdelenie príjmov a bohatstvo má rozhodujúci vplyv na úroveň blahobytu a dynamiku hospodárskeho rozvoja.