Demontáž druhého piliera - Obradovič, Filip
Slovenská vláda sa rozhodla, že po štvrtý raz otvorí druhý dôchodkový pilier. Dôvodom sú nižšie dôchodky sporiteľov, ktorí majú v tomto roku po prvýkrát nárok na vyplácania úspor zo životných poisťovní. Podľa prepočtov Sociálnej poisťovne by dostali viac od štátu, ak by do súkromného systému vôbec nevstúpili.