Environmentálna zodpovednosť a environmentálna bezpečnosť - Sťahel, Richard
Ochrana obyvateľstva a územia je jednou z hlavných úloh inštitúcie štátu. Kolaps funkcie ochrany štátu a ochrana pred násilím. Rozličné aspekty bezpečnosti a politická zodpovednosť. Najzávažnejšie hrozby globálnej environmentálnej krízy.