Prečo svet obchoduje v dolároch - Záborský, Ján
História amerického dolára ako rezervnej a obchodnej meny. Konferencia v dedinke Bretton Woods, ktorej sa zúčastnilo 44 krajín a ktorá sa konala koncom roka 1944. Účasť Johna Maynarda Keynesa. Hľadanie spôsobov, ako po vojne oživiť hospodársku situáciu a medzinárodný obchod.