Teoretické vymedzenie makroekonomickej rovnováhy (IS-LM) - Kováč, Filip
Neoklasický výklad Keynesovej ekonomickej teórie. Rovnováha na peňažnom trhu nastáva vtedy, ak ponuka peňazí sa rovná dopytu po peniazoch. Model IS – LM analyzuje vzťah medzi domácou úrokovou mierou a príjmom (HDP) v uzavretom hospodárstve.