Príčiny finančnej a dlhovej krízy v USA a v EÚ - Lisý, Peter
Akumulované dlhy a deficity predstavujú záťaž pre každú ekonomiku. Každé menovopolitické zoskupenie má k dispozícii menovú a rozpočtovú politiku, ako dva hlavné nástroje hospodárskej politiky za účelom regulovania a usmerňovania a riadenia.