Zrušenie alebo rozdelenie obce v Slovenskej republike - Jakubíková, Hana
Zlučovanie a rozdelenie obce z pohľadu zákona č. 460/1992 Zb. Ústava Slovenskej republiky, zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení. Zrušenie obce a rozdelenie obce z pohľadu zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve - účtovná závierka a konsolidovaná účtovná závierka obce.