Význam medzinárodného obchod pre rozvoj krajiny - Skalák, Pavol
Globalizácia, internacionalizácia, interdependencia priniesli rozvoj vzťahov a medzinárodného obchodu. Negatívne dopady v podobe rýchleho rozšírenia dlhovej krízy medzi krajinami, ktoré spolu úzko spolupracujú.