Registrácia spoločnosti podľa zákona o dani z pridanej hodnoty - Drozd, Marián
Slovenská spoločnosť sa zaregistrovala za platiteľa dane z pridanej hodnoty na Slovensku podľa ust. § 7 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. Nadobúda tovar a prijíma služby bez DPH z iného členského štátu, ktorý zdaňuje na Slovensku. Ako má správne vyplniť daňové priznanie k DPH? Čo v prípade, že tovar, ktorý nakúpila z iného členského štátu bude reklamovať? Má nárok na vrátenie DPH, teda odpočítanie DPH na Slovensku už zdaneného tovaru slovenskou DPH? Ako to má spoločnosť správne vykázať v daňovom priznaní? Čo ak slovenská spoločnosť nie je registrovaná na Slovensku za platiteľa DPH a prijme službu (reklamu) od zahraničnej osoby (napr. Facebook) má povinnosť sa registrovať pred prijatím služby podľa § 7a zákona o DPH, alebo stačí podať iba daňové priznanie k DPH? Ak nemá povinnosť, ako má správne vyplniť daňové priznanie?