Novela zákona o elektronickej registračnej pokladnici - Jurčíková, Božena
Legislatívne úpravy vykonané novelami k zákonu č. 289/2008 Z. z. o používaní elektronickej registračnej pokladnice a o zmene a doplnení zákona č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách v sústave územných finančných orgánov v z. n. p. počnúc rokom 2012 majú za cieľ zlepšiť/zvýšiť daňové povinnosti skupiny podnikateľov, ktorí prijímajú tržby za predaj tovaru v hotovosti alebo za poskytovanie služieb uvedených na prílohe č. 1 tohto zákona. Ide predovšetkým o zdaniteľné príjmy, ktoré podliehajú zdaneniu podľa ustanovení zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p.