Daňové priznanie k dani z príjmov právnickej osoby za rok 2014 - Vanková, Lucia
Podávanie daňových priznaní k dani z príjmov právnickej osoby je legislatívne upravené v hmotnoprávnom predpise, ktorým je zákon č. 595 /2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. a v procesnom predpise, ktorým je zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. V porovnaní s predchádzajúcim zdaňovacím obdobím sa pri výpočte daňovej povinnosti právnickej osoby a pri podaní DP za rok 2014 zohľadní novela ZDP, a to zákon č. 463/2013 Z. z. účinný od 1. januára 2014. Ilustračné príklady.