Podobnosť sociálnych a živých systémov - Fábry, Jaroslav
Udržateľné spoločensky zodpovedné podnikanie nemôže opomenúť analógiu medzi sociálnymi systémami vytváranými ľuďmi a prírodnými naturálnymi systémami. Vzhľadom na zložitosť štruktúry človeka ako živého organizmu, jeho vnútornej dynamiky prejavujúcej sa v správaní voči svojmu okoliu, nie je možná udržateľnosť takto vytváraných systémov. Toto tvrdenie je v rozpore z trvalou udržateľnosťou, ale systémy, ktoré sú založené na existencii základného prvku – človeka, nemôžu byť trvalo udržateľnými. Analógia medzi živými systémami a podnikom.