Mean-variance Coexceedance Networks: Preliminary Results for CEE Stock Markets - Lyócsa, Štefan, 1982-
Analýza sietí 125 akciových spoločností SVE a Nemecka. Siete konštruované na základe extrémnych prekročení výnosov, osobitne negatívne a pozitívne. Siete charakterizované denzitou (priemerný stupeň vrchola) a blízkosťou (harmonická centralita). Vlastnosti sietí vysvetlené modelom ERGM (Exponential random graph model).