Nerovnosť v príjme a zdraví v krajinách EÚ - Šipikalová, Silvia, 1979-
Ekonomické a sociálne nerovnosti. Giniho koeficient. Giniho koeficient v krajinách EÚ28. Zdravie populácie vo väzbe na príjmovú nerovnosť. Rozbor problému príjmových nerovností a zdravia. Objektívne a subjektívne posudzovanie vzťahu zdravia a príjmovej úrovne.