Sporenie na Slovensku do roku 1918 - Chudják, František
Začiatky sporenia na Slovensku súviseli so vznikom prvých peňažných ústavov, najmä so vznikom Bratislavskej sporiteľne v roku 1841. Porovnanie spôsobu sporenia a počty vkladateľov v slovenských bankách a v neslovenských peňažných ústavoch. Ukážky najstarších vkladných knižiek uložených v archíve NBS.