Účtovanie a zdaňovanie mánk a škôd dlhodobého majetku v subjektoch podnikajúcich v Slovenskej republike - Vépyová, Mária
V podvojnom účtovníctve podnikateľa pri vyradení dlhodobého hmotného majetku v dôsledku manka alebo škody sa musí účtovná zostatková cena po dôslednej analýze zaúčtovať na príslušný účet (ako náklad alebo ako pohľadávka). Typ zodpovednosti za manko a škodu ovplyvní výsledok hospodárenia a podľa zákona o dani z príjmov aj základ dane z príjmov.