Poznámky ku genéze individuality a kontextu s ekonómiou - Márton, Milan
Vybrané problémy genézy individuality vo vzťahu k ekonomickým kontextom od antiky až po súčasnosť. Interpretácia individuality v novoveku v podobe akú dostala v ekonómii – homo oeconomicus. V súčasnosti prebieha v západnej civilizácii proces krajnej individualizácie, ktorá znižuje sociálny kapitál.