Analýza potenciálu pre rozvoj digitálnej ekonomiky v krajinách V4 - Balejová, Martina, 1990-
Oblasť digitálnej ekonomiky je v súčasnosti vnímaná ako hospodárske odvetvie majúce potenciál uvoľniť impulzy na modernizáciu štruktúry HDP krajín V4 a tento región sa snaží profilovať ako budúci domov startupových komunít. Odpoveď na otázku, či existuje reálny základ pre identifikáciu krajín Vyšehradu ako potenciálnych digitálnych lídrov EÚ, resp. či existuje priestor pre rozvoj digitálnej ekonomiky ako perspektívneho odvetvia majúceho potenciál zamedziť negatívnemu javu stagnácie hospodárskeho rastu a rozvoja krajín V4 vo forme analógie stavu, ktorý sa v teórii zvykne označovať pojmom pasca stredných príjmov..