Časť maturantov a deviatakov absolvuje skúšky elektronicky - Brindzová, Zuzana
Elektronická forma externej časti maturitnej skúšky pre žiakov stredných škôl a Testovanie 9 online sa uskutoční vo vybraných viac ako 300 stredných a 200 základných školách v rámci národného projektu (Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách s využitím elektronického testovania), ktorý uskutočňuje Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania zo štrukturálnych fondov.