Hospodárske vzťahy medzi Európskou úniou a USA, vplyv, pozitíva a negatíva Transatlantického partnerstva v oblasti obchodu a investícií - Bittmannová, Bianka
Analýza vzájomných hospodárskych vzťahov medzi EÚ a USA v súčasnosti a v nedávnej minulosti. Na základe údajov z Eurostatu bol preskúmaný obchod s tovarom a so službami medzi EÚ a USA, ako aj ich vzájomné investície. Analýza pripravovanej dohody o voľnom obchode medzi EÚ a USA - Transatlantickému partnerstvu v oblasti obchodu a investícií. Jej možný vplyv na súčasnú úroveň vzťahov medzi partnermi ale aj jej vplyv na iné časti svetového hospodárstva.