Determinanty prílivu čínskych PZI do vybraných oblastí Ruska - Kuchyňková, Michaela
Analýza toku PZI smerujúcich z ČĽR do dvoch geograficky blízkych ruských oblastí – Sibírskeho a Ďalekovýchodného federálneho okruhu. Tok PZI je skúmaný v kontexte existujúceho potenciálu a bariér pre vzájomnú sino-ruskú zahranično-obchodnú spoluprácu. Energetická spolupráca medzi Čínou, významným energetickým spotrebiteľom a RF, ktorá disponuje bohatými ložiskami ropy a zeného plynu. Dopad vybraných vysvetľujúcich premenných na príliv čínskych PZI do východných regiónov Ruska.