Pluralitní svět států a vize globální jednoty. Ke Kantově a Habermasově verzi kosmopolitismu - Lysoňková, Michala
Názory a rozpory Kantovej a Habermasonovej koncepcie kozmopolitizmu, ktoré nepredstavujú len nejasnosti, ale poukazujú tiež na možné úskalia moderného kozmopolitizmu.