Postavenie personalistiky v elektrotechnickom podniku - Richnák, Patrik, 1988-
Personálne oddelenie v podniku zabezpečuje, aby sa uskutočňovala personálna politika a realizovala jej personálna stratégia. Na základe dobre prepracovaných postupov a plánov v oblasti personalistiky, môže podnik napredovať v sfére ľudských zdrojov a prostredníctvom nich úspešne plniť svoje výrobné ciele a dosahovať zisk. Príspevok približuje personalistiku nielen z teoretického hľadiska, ale aj z pohľadu podnikovej praxe. Z praktickej stránky je postavenie personalistiky preskúmané vo vybranom elektrotechnickom podniku, nachádzajúcom sa na území Slovenska.