Aký je koeficient pre rok 2015 na výpočet originálnych kompetencií? - Brindzová, Zuzana
Finančné toky na zabezpečenie výkonov škôl a školských zariadení sú rozdelené podľa dvoch druhov kompetencií: prenesené kompetencie - financovanie preneseného výkonu štátnej správy v školstve na obce a samosprávne kraje, originálne kompetencie - financovanie výkonu samosprávnych funkcií obcami a samosprávnymi krajmi. Obce na úseku školstva financujú: náklady na výchovu a vzdelávanie, náklady na stravovanie žiakov.