Paolo Freire - pedagogika z iného pohľadu - Kozlová, Ľubomíra, 1952-
Autorky v príspevku približujú publikáciu Pedagogika autonómie od významného brazílskeho pedagóga Paula Freireho, v ktorej sa venuje požiadavkám kladeným na prácu učiteľa (požiadavka rešpektu voči poznaniu, úcta k sociálnemu prostrediu, z ktorého edukant pochádza, požiadavka estetiky a etiky, uznanie a prijatie kultúrnej identity).