Eticko - hospodárske pohľady vybraných starovekých gréckych mysliteľov - Vongrej, Marián
Etický pohľad na starovekých filozofov (Periklés, Platón, Aristoteles, Xenofón), ktorí sa snažili uplatňovať v reálnych hospodárskych vzťahoch. Práve z myšlienok gréckych filozofov vychádzajú vo svojich ekonomických názoroch mnohí predstavitelia, počnúc scholastikou či klasickou politickou ekonómiou, až po súčasné hospodárske smery. Rôzne pohľady na inštitút súkromného vlastníctva, na pojem oikonomikos a oikodomé, či na rozdiel medzi ekonomikou a chremastikou v chápaní Aristotela.