Benchmarking v slovenskom poľnohospodárstve - Serenčéš, Peter
Stanovenie odporúčaných hodnôt vybraných pomerových ukazovateľov finančnej analýzy pre konkrétne poľnohospodárske podniky zo súboru podnikov poľnohospodárskeho odvetvia, čo umožňuje objektívnejšie porovnanie podniku s odvetvím s cieľom optimalizácie finančného rozhodovania v záujme udržateľného rozvoja podniku. Rozmanitosť organizačno-právnych foriem podnikania, výrobného zamerania, rozdielnych pôdnych a klimatických podmienok a špecializácie v poľnohospodárstve, môže mať vplyv na stanovenie odporúčaných hodnôt pomerových ukazovateľov finančnej analýzy, ale aj na variabilitu nástrojov SPP EÚ.