Ekonomika poľnohospodárstva a potravinárstva v roku 2013 - Chrastinová, Zuzana
Analýza ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva z makroekonomického hľadiska, t.j. vo vzťahu k národnej ekonomike, ako aj odvetvovo na ekonomickú situáciu poľnohospodárstva a potravinárstva a jeho jednotlivých odborov. Ekonomická a produkčná výkonnosť poľnohospodárstva sa v roku 2013 znížila a výsledok hospodárenia bol stratový. Potravinársky priemysel dosiahol kladný výsledok hospodárenia. V článku je položený akcent aj na nástroje horizontálnej politiky v poľnohospodárstve - úvery, dane a poistenie.