Vývoj ekonomickej efektívnosti vybraných poľnohospodárskych komodít - Trubačová, Anna
Článok hodnotí ekonomickú efektívnosť komodít rastlinnej a živočíšnej výroby v období rokov 2010 - 2012 (pšenica, jačmeň, kukurica na zrno, repka olejná, zemiaky, cukrová repa, dojnice-mlieko, výkrm hovädzieho dobytka a ošípaných). Analýza je zameraná na výsledok hospodárenia (zisk, stratu) a rentabilitu výroby vybraných komodít rastlinnej a živočíšnej výroby bez podpory a s použitím podpory. Po získaní údajov pomocou dotazníka vo vybranom súbore 72 podnikov a ich viacnásobnej kontrole sa vypracovali výsledné zostavy, ktoré poskytujú údaje o nákladoch, výnosoch, podpore a výsledku hospodárenia.