Hodnotenie diverzifikácie poľnohospodárskych subjektov v kontexte rozsahu obhospodarovanej pôdy - Tóthová, Veronika
Článok pomocou vybraných metód analyzuje úroveň diverzifikácie poľnohospodárskych podnikov v Európe a na Slovensku a zároveň skúma existenciu závislosti diverzifikácie podnikov od rozlohy obhospodarovanej plochy pôdy v rámci výberového súboru skúmaných poľnohospodárskych podnikov Nitrianskeho kraja. Diverzifikáciu v rámci podnikov výberového súboru skúma na základe Herfindálovho indexu a za pomoci regresnej analýzy hodnotí vzťah medzi ním a rozlohou podnikov.