Makroekonomická nerovnováha – vážný problém světové ekonomiky - Spěváček, Vojtěch
Makroekonomická nerovnováha predstavuje vážny problém svetového hospodárstva. Prejav vnútorných ekonomických a finančných nerovnováh, predovšetkým nesúlad medzi národnými úsporami a investíciami, ktoré sa v podmienkách voľného pohybu kapitálu a dostatku zdrojov v rokoch expanzie ekonomiky vyrovnávajú bez väčších otrasov. Dôsledkom je však vznik vonkajších nerovnováh a závislosť krajín na zahraničnom financovaní.