K niektorým otázkam členstva Slovenskej republiky v Európskej únii - Lipková, Ľudmila
Členstvo Slovenskej republiky v Európskej únii. Výhody a nevýhody členstva najmä v tretej vývojovej etape integrácie - v európskej menovej únii. Účasť Slovenska na vytváraní mechanizmov podpory štátov eurozóny, ktoré sa v dôsledku nedodržiavania kritérií Paktu stability a rastu dostali do finančnej krízy. Politické dôsledky prijatia reformného textu Lisabonskej zmluvy v Národnej rade Slovenskej republiky v súvislosti s vytváraním záchranných mechanizmov v eurozóne.