Empirická analýza pôvodu dlhovej krízy v eurozóne - Čas, Marcel
Empirická analýza dlhovej krízy v eurozóne. Prezentujú sa dve empiricky merateľné podmienky pre oprávnenosť tvrdenia, že ekonomická kríza v eurozóne bola zapríčinená zadlžovaním sa verejného sektora. Empirická platnosť tohto tvrdenia je komparovaná s alternatívnou explanačnou hypotézou, ktorá vysvetľuje dlhovú krízu v eurozóne ako dôsledok vývoja platobných bilancií jednotlivých štátov.