Súčasný stav realizácie jednotného trhu Európskej únie - Bittmannová, Bianka
Príspevok analyzuje aplikáciu štyroch slobôd jednotného trhu – voľný pohyb tovaru, služieb, osôb a kapitálu a podrobne približuje ich postupnú liberalizáciu a zavádzanie do praxe. Autorka sa pomocou štatistických údajov z Eurostatu snaží demonštrovať súčasný stav realizácie jednotlivých slobôd. Identifikované sú viaceré prekážky, ktoré v súčasnosti bránia dokonalej implementácii jednotného trhu, postupné odstránenie ktorých by v budúcnosti mohlo priniesť ďalšie možnosti hospodárskeho rastu a rastu konkurencieschopnosti EÚ a jej členských krajín.