Bezpečnostná politika Japonska - Borošová, Lucia
Autorka sa zaoberá teoretickým vymedzením samotného pojmu bezpečnosť - bezpečnostné prostredie, komparáciou politicko-právnych a doktrinálnych dokumentov Japonska, ako aj samotnou reinterpretáciou japonskej Ústavy a jej možnými konsekvenciami z globálneho aspektu.